• Nazwa: Sąd Apelacyjny we Wrocławiu
  • Inwestor: Miasto Wrocław
  • Zakres: Projekt koncepcyjny, konkursowy
  • Adres inwestycji: Wrocław
  • Dane o budynku: Powierzchnia użytkowa: ok. 5000 m2
  • Współpraca: Studio Fikus

Projekt konkursowy na zagospodarowanie dużej działki w centrum Wrocławia u zbiegu ulic Piłsudskiego i Zielińskiego, w bezpośrednim sąsiedztwie zabytkowego budynku Urzędu Skarbowego oraz Szkoły Muzycznej. Główna idea projektowa opiera się na możliwości dostępu światła słonecznego do znaczącej ilości pomieszczeń w gmachu Sądu oraz silnym uporządkowaniu funkcjonalnym stref niezbędnych do prawidłowego działania administracji. Autorzy: Studio Fikus, see.architecture.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

see-architecture-portfolio-project-Appeal-Court – Wrocław-1

see-architecture-portfolio-project-Appeal-Court – Wrocław-2

see-architecture-portfolio-project-Appeal-Court – Wrocław-8

see-architecture-portfolio-project-Appeal-Court – Wrocław-7

see-architecture-portfolio-project-Appeal-Court – Wrocław-3

see-architecture-portfolio-project-Appeal-Court – Wrocław-5

see-architecture-portfolio-project-Appeal-Court – Wrocław-4

Przewiń na górę